MACHINEPARK EN AUTOMATISERING 

Om nog efficiënter te kunnen produceren heeft Gerimex fors geïnvesteerd in verdere automatisering en robotisering van haar productieproces. Zo beschikt Gerimex o.a. over een gerobotiseerde slijpmachine waar kleine en grote series ponsnippels en kernpennen op worden geproduceerd. Een volautomatische polijstmachine waarmee de oppervlakteruwheid sterk verbeterd wordt, hetgeen ten goede komt van de standtijd van de producten.

Verder heeft Gerimex haar machinepark uitgebreid met een Studer slijpmachine voor het slijpen van profielen en hulzen, een geautomatiseerde harddraaibank, enkele CNC gestuurde vlakslijpers, een tru-tech CNC precisie rondslijpmachine en tevens zijn 4 machines geautomatiseerd door middel van een verplaatsbare robot.

Draad- en zinkvonken
GERIMEX beschikt over een aantal ultramoderne draad- en zinkvonkers. Met deze machines kunnen 24 uur per dag automatisch verschillende producten tegelijk worden vervaardigd, en dat met een zeer hoge graad van nauwkeurigheid.

Oppervlaktebehandeling
De standtijd van gereedschap verhogen door middel van speciale BALINIT® coatings. Op basis van toepassing en materiaal is er keuze uit verschillende coatings. Deze oppervlaktebehandeling wordt in samenwerking met betrouwbare partners gedaan.

Efficiëntere productie door verdere automatisering en robotisering.